FIHFotografie_Peter-kleur-laag-res

VDW ARCHITECTEN is een klein team van architecten die de wens van de opdrachtgever centraal stelt. Kritisch luisteren en meedenken is de kracht van het bureau. De verwachting overtreffen van de opdrachtgever is het streven. Wij doen dit door te vertrouwen op onze intuïtie en door functioneel tegenspel te bieden.

 

Verbindend in de verschillende opdrachten is de persoonlijke aanpak van VDW, die altijd gedreven is door creativiteit in alle aspecten van het ontwerp. Het resultaat is creatief en zakelijk in balans.

 

VDW is niet discipline gebonden en ziet gebouw, interieur, tuin en landschap als een samenhangend geheel. Een ontwerp wordt sterker als dit vanuit die verschillende invalshoeken bekeken en gevisualiseerd wordt. Deze integrale aanpak wordt vanaf het eerste moment gevisualiseerd in een 3D model. Wij gebruiken dit model als basis voor ons ontwerpproces en ook om de opdrachtgever vanaf de start van het project inzicht te geven, waardoor deze in staat is optimaal mee te denken in het ontwerpproces. Deze aanpak maakt de open discussie mogelijk, zowel intern als extern.

 

Zo bouwt VDW het Programma van Eisen van zijn opdrachtgever doorgaans op aan de hand van beelden in plaats van geschreven documenten. Deze aanpak werkt gerichter, sneller en vooral leuker om tot een mooi eindresultaat te komen die ook daadwerkelijk aan de verwachting voldoet.

VDW ARCHITECTEN B.V. is opgericht in 2015, door ir. Peter van Delft Westerhof (1979). Met de studie HTS Bouwkunde in Groningen als basis, rondde hij in 2008 zijn Master, Bouwkunde Architectuur, af aan de TU Delft met een eervolle vermelding.

 

Na ruim zes jaar werkzaam te zijn geweest als architect bij DENC Netherlands B.V. kijkt hij daar met veel plezier op terug. De multidisciplinaire aanpak van DENC zal hem blijven inspireren.